Популярният в миналото благоевградски музикант Иван Коцев-Магията бе осъден на 3 години условно за блудство с 4 малолетни момичета. Присъдата бе постановена вчера от тричеленен състав на Окръжен съд, председателстван от Петър Пандев, предаде "Струма".

Делото се гледа по съкратеното съдебно следствие по искане на 63-годишния подсъдим, който призна фактите такива, каквито са изнесени в обвинителния акт, както и вината си.

Той бе обвинен за 5 случая на блудство в периода декември 2015 г. до февруари 2016 г., в които привиквал в дома си момичетата от ромски произход и ги карал да му правят фелацио. В един от случаите в сексуалната игра се включили две от тях. По всяко от петте обвинения той бе признат за виновен, като при два от случаите бе осъден на 8 месеца условно, за другите два – на 10 месеца, а най-тежкото наказание – 2 години и половина условно, получи за „шведската тройка“ – блудството с 2 момичета накуп.

Съдия Пандев присъди като общо наказание най-тежкото, което увеличи с още половин година, и така крайната присъда стана 3 години условно с 4-годишен изпитателен срок. Отделно от това, благоевградчанинът, който сега се занимава с дребна търговия, бе осъден да плати обезщетения по 5000 лв. на момичетата Алисия, Бистра, Мария и Фернанда чрез техните майки и баби, които вчера изсипаха куп клетви върху подсъдимия.

Съдия Петър Пандев представи в резюме мотивите за присъдата, като подчерта, че се касае за грубо засягане на обществени отношения, свързани с половата неприкосновеност. Освен това акцентира, че има и специфика в този случай и отчитайки възрастта и здравословното състояние на подсъдимия, определи наказанието като справедливо. От него ще бъде приспаднато времето, през което Иван Коцев е бил задържан под стража. Веднага след като е арестуван, той е признал, че е имал сексуални заигравки с момичетата, но това било напълно доброволно.

В кориците на разследването ще останат скрити факти, че той е бил изнудван за пари. Той си плащал за оралния секс, като дори му било предложено да го прави и с момче, но след като не се поддал на изнудването, завалели жалбите в полицията.