Експлозия на гара в Брюксел. Мясгото е евакуирано. Белгийската полиция казва, че ситуацията е под контрол, предава кореспондентът на Нова в Брюксел.

Позовавайки се на белгийски медии, Ройтерс съобщи, че е бил неутрализиран човек, носещ колан с експлозиви.

Белгийската полиция казва, че ситуацията е под контрол и нападателят е застрелян. Заради взрива и стрелбата е настъпила масова паника и блъсканица. Вероятно има пострадали. Районът е бил евакуиран.

"Няма постъпила информация за пострадали български граждани при експлозията в Брюксел", съобщават от Министерството на външните работи (МВнР). От ведомството препоръчват на българските граждани, пребиваващи в белгийската столица, да избягват района на централната жп гара и да следват стриктно препоръките на местните власти, както и да следят информацията в медиите. Българското посолство в Брюксел следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти, се казва още в съобщението. Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на българското посолство в Белгия: + 32 473 981 042. "Няма притеснения сред българската делегация в Брюксел, след инцидента на гарата в белгийската столица", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от Агенция "Фокус" "Обстановката е спокойна, въпреки съобщението за полицейската операция в района на гарата. Правят впечатление прецизността и професионализма, с които действат белгийските служби за сигурност, за да гарантират нормалната работа на политическия връх на съюза", коментира Цветанов.

 

 
BREAKING NEWS: Explosion at Brussels central station

BREAKING NEWS: Explosion at Brussels central station Full story: http://dailym.ai/2sxANRu

Posted by Daily Mail on Dienstag, 20. Juni 2017