Цената на петрола, от която зависи руската икономика , ще продължава да се срива. Прогнозата е на Руската централна банка, а не на някакви “русофоби”. http://clubz.bg/55351-petrolyt_se_sriva_do_25_dolara_za_barel

Българофобът Иван Аксаков, шеф на московските панслависти през втората половина и в края на19 век , когото тачим с една от емблематичните улици в София ( от бул. “ Васил Левски до сградата на Министерството на отбраната и до централния вход на зала “България” ), възкликнал по време на българския възход след разрива с руската имперска опека, настъпил заради Съединението от 6 септември 1885 г. , че  “всяко тържество на българите е смърт за Русия”.

Българофобът бил ядосан от българските победи във войната със Сърбия, замислена в Русия като наказание за българското непокорство срещу разпоредбите на Берлинския конгрес, разделил България на ( повече от ) две части, съединени обаче въпреки това по волята на българите, но противно на руската имперска доктрина, според която не трябва да има единна и силна България.

Какво е общото между цените на нефта и известната ( на просветените българи) гадост, изречена от Аксаков?

Общото е , че България няма да се освободи от постколониалната си постсъветска зависимост без да бъде отслабена руската корупционна хватка върху захранваните от Москва проводници на руското влияние у нас. По този повод би трябвало да възкликнем : “всяко поевтиняване на петрола е тържество за България”.

По-евтин петрол означава по-малко разходи за българския внос.  И по-малко шантаж от страна на руските износители и техните изнудвачи на туземния ни пазар.  Както и по-малко приходи за руската хазна, която харчеше щедро за хибридната си война срещу България, превърната в любим пример на руската пропаганда колко било зле за една европейска страна ( бивша съветска колония) да пребивава в условията на “еврогейското иго”.

Според щатския сенатор Маккейн Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Бензиностанцията е пред фалит. Ракетите не произвеждат блага – освен в очите на онези руснаци, които хранят компесаторно и комплексарски личното си его с огризките от изкуствено създаваните с паради, перчене и парадиране ( например в Сирия) имперско величие на  (все по) рядко населената бензиностанция, 64 процента от чиято територия е вечно замръзнала.

“Студена война” ли? Нищо подобно

Русия, която така и не разбра, че трябва да воюва за здравето, просперитета, жизнения стандарт на собствения си народ- а не срещу други ( малки) народи ( хранейки егото си на световно опасен побойник), предстои да открие ползата от “глобалното затопляне” в международното сътрудничество. Или да последва съдбата на динозаврите, оказали се жертва на промените в климата, към които те не могли да се приспособят.

Share on Facebook