Бруталният швед Ралф Сундберг, ритнал камериерката в Слънчака, май ще се измъкне, твърди агенция ПИК. В момента той продължава да търка леглото в ареста, след като магистратите не му промениха мярката.

"Днес започва предявяване на обвинението на Ралф Сундберг и ако няма забележки от адвокатите му, утре или най-късно в сряда ще бъдат внесени документите в съда и ще бъде насрочена дата за делото. Срокът е един месец за насрочване на дата, но вярваме, че нещата ще се работят бързо“, обявиха от прокуратурата в Несебър.

Според юристи, казусът ще бъде разгледан бързо, като най-вероятно ще се стигне до споразумение. Причината за това е, че Ралф е чужд гражданин и няма данни за други негови прегрешения на територията на България. Обвинението срещу него ще е за нанасяне средна телесна повреда, за която законът предвижда до 3 години затвор.

Предвид факта за чистото съдебно досие, юристите предвиждат условна присъда и финансова компенсация за жертвата. Отделно от това пострадалата камериерка Дияна Петкова може да се конституира като частен обвинител и да го съди за обезщетение, за да получи по-голяма сума.

Според неофициална информация бабитът Ралф ще се бръкне с около 5 бона като обезщетение по държавното обвинение и евентуално още толкова, ако Петкова го съди от частен характер. Дали ритник в лицето струва тези пари е друг въпрос. За един швед 2500 евро са нищо пари.

Припомняме, че след инцидента първоначално Ралф бе задържан за 24 часа и после пуснат от съда. След като скандалното видео с ритника в лицето на камериерката обиколи интернет, Сундберг бе арестуван отново. В съда на първото гледане на мярката му чужденецът се разплака и повтаряше, че не помни нищо от този ден, освен, че платил с карта в заведението, където се наливал. Обясни също, че дошъл на нашето море, защото лекувал кожно заболяване – псориазис.