Специализирана операция по линия на пътния контрол и безопасността на движението бе стартирана от служители на областната дирекция на МВР в Пловдив, като това бе нагледно показано пред медии на "Кукленско шосе", предаде репортер на Glas.bg.

За краткото време, от 10.00 часа до 10.30 часа, бяха спряни над 10 души, а за един от тях имаше лоши новини, тъй като бе без валидна гражданска отговорност. На място му бе изваден електронен акт, а размерът на глобата ще бъде определен до 3 дни. Междувременно на магистрала "Тракия" има и служители на АПИ с проверяващи полицаи. Акцията ще продължи до 12 часа.

Операцията се провежда по т.нар. "Холандски метод". Проверяващите са с таблети. С тях се проверява цялата история на водача. Ако има неплатени глоби, дори и за 10 лева, му се взима книжката. Връща му се след като плати.Проверяват се и пътниците в колата. Ако имат невръчени електронни фишове, им се връчват на място.

"Служителите проверят с новите системи цялата история на водача, дали има връчени или невръчени електронни фишове, дали водачът има неплатени глоби, ако има такива - връчваме фишовете на място. Надяваме се тази мярка да работи добре и да има превантивен ефект.", посочи Росен Рапчев, началник сектор в Главна Дирекция "Пътна полиция"

Вижте повече във видеото: