От днес движението по продължението на булевард "Шести септември" край Гребната база, вече е пуснато. Без официални церемонии и рязане на лентички. Колите вече се движат по участъка от булевард "Свобода“ до улица "Рая“, установи репортерска проверка в на Glas.bg в ранния следобед днес.

Но на какви екстри ще се радват шофьори и пешеходци? За автомобилите около парк "Розариум" има изградени около 200 паркоместа. Важното е да уточним, че те ще са изцяло за свободно ползване. Ако паветата там Ви се струват познати, то може и да е така - за паркоместата са използвани извадените павета от реконструкцията на "Коматевско шосе".

По цялото протежение на дългата 1250 метра ремонтирана отсечка има изградени чисто нови тротоари. Поставено е и LED улично осветление. Осигурена е достъпна среда за нашите съграждани с увреждания.

Пред бъдещия зоопарк има и два джоба за автобусите на градския транспорт. От ОП "Организация и контрол по транспорта" съобщиха за читателите на Glas.bg и новината, че до 10 дни там ще тръгнат и рейсовете по линия №17, която вече ще ходи до квартал "Прослав".

Прави впечатление, че липсва пътната маркировка. Това обаче не е досадна грешка или пропуск от страна на изпълнителите. Тя ще бъде положена след изтичането на технологичния 10-дневен срок от пускането на движението.