Вие най-вероятно имате собствен бизнес: промишлено производство или производство на храни, на микроелектроника или авточасти, търговски или логистичен склад…
Разбирате и от строителство, но денят ви е зает с грижите по нещата, които правите.
Ако строите или разширявате фондовете си по стопански начин – т.е. вие сам и лично да управлявате процесите, е възможно да спестите пари, да напреднете в строителните си познания или дори да се почувствате значим – че сте се справили и с това предизвикателство… Но…това, според нас,  не е правилният път!

Рекапитулацията често е:

  • Отделили сте много време вместо за бизнеса който разбирате най-добре, за управление на строителни дейности;
  • Рискувате много от нещата да не бъдат добре координирани и в крайна сметка – да е пострадало качеството;
  • Рискувате вместо  да минете с  по-ниски разходи, д се получи обратното;
  • Често сте в преразходи на средства и време, и като цяло, оставате недостатъчно удовлетворени от крайният резултат, който се различава от очакванията и първоначалните ви планове…

Клиентите на "Индустриал Ремонт Строй" ООД са хора от бизнеса – производители в различни области: промишлени производства, хранителна индустрия, електропромишленост, микроелектроника и др. Ние се вслушваме внимателно в техните нужди, и разбираме колко е важно те да имат време за своя бизнес, за решаване на всекидневните си предизвикателства.

Често обаче, когато в предприятията се правят строителни ремонти или разширения, собствениците потъват в тази проблематика, и отделят много време и грижи по намирането на съответните специалисти, координацията на работите, контрол на качеството… Така процесът става бавен, участниците – много, връзките се усложняват, често качеството страда, а сроковете се удължават.
В нашата практика ние сме разбрали колко важно за клиента е да избере основен изпълнител, на когото да гласува доверие, и да работи само с него – като му делегира грижата и отговорността за всички строителни работи по дадения обект.

Това ни мотивира все по-често да предлагаме услуги „от една ръка“ – в стремежа да предложим по-високо качество на по-добра цена, в по-кратки срокове.
Не, ние не сме „специалисти по всичко“.  Разбираме от точно определени строителни дейности и строителният процес. Познаваме добри специалисти в отделни области и работим с тях. Стремим се да правим нещата правилно и точно, без „творчество“ и „побългаряване“…

Нашите 5 основни съвета съвети към всеки бизнесмен на когото предстоят строителни работи, са следните:

  1. Когато планирате строителни работи - консултирайте се задълбочено и доверявайте  проектирането на хора, които се занимават професионално със строителство – инженери, архитекти, специалисти в отделните области.
  2. Когато избирате изпълнител на работите – търсете хора с опит и цялостна визия за процеса, не работа „на парче“.
  3. Доверявайте се на изпълнители, които подбират и работят с качествени доказани материали и технологии – вместо да се включват в порочното състезание „ да бъде „евтино“.
  4. Работете с изпълнители, които отстояват и поемат реални срокове, вместо да ви подвеждат, нагаждайки се  към очакванията ви, за да получат поръчката.
  5. Управлявайте процесът като мениджър, който следи връзките между отделните участници да са ясни и конкретни – в разписани точно ангажименти, срокове и взаимен контрол.

Така ще си спестите много лутане, време и нерви, и бизнесът ви, който ръководите пряко, няма да бъде уязвим от строителните работи в предприятието ви.
www.irs.bg