Биячката на депутатския син Жулиен Търновалийски - фризьорката Пепи Мошукова, излиза от ареста. Тя престоя зад решетките 24 часа, след като в неделя през нощта с приятеля си - ММА борецът Сюрен Борисов, смляха от бой сина на Георги Търновалийски и още две момчета. Днес Районна прокуратура Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ само за Сюрен Борисов. 24-годишният борец е обвиняем по досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда на тримата студенти. Престъплението е извършено по хулигански подбуди. Както БЛИЦ съобщи, момчетата излизали от дискотеката, на паркинг препречили пътя на колата на двамата побойници. Последвала размяна на реплики от двете страни. Мотушева скочила и ударила шамар на Жулиен, след това се сбила с него. Сюрен също се включил в боя. В резултат Жулиен е в болница, с проблеми в окото, може да се наложи операция, съобщи баща му - народният представител Георги Трновалийски. Според събраните до момента доказателства, Сюрен е нанесъл последователно удари с ръце и ритници на тримата младежи. Пострадалите били откарани в болница за преглед. Сюрен и 26-годишната агресорка се качили на автомобила и избягали.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават следствените действия по случая с оглед установяване степента на телесните увреждания, издирват се още очевидци на побоя и др.

Сюрен е бил осъждан през 2011 г. за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок. Срещу същия е бил внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура-Пловдив през 2014 г. за извършен грабеж, като към настоящия момент делото е в съдебна фаза.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ