Пловдивският районен съд наложи глоба от 400 лева на баща, който шамаросал 3-годишно момченце, скарало се с детето му, докато си играели на площадка, пише Dir.bg.

На 31 май мъжът и съпругата му завели малката си дъщеря на детската площадка до блок 314 в пловдивския район „Тракия”. Там било с баща си и 3-годишно момче.

В един момент двете деца се сдърпали за нещо, бащата на момичето решил да се намеси, ударил шамар на момчето, то паднало на земята и започнало да плаче, а той се опитал и да го ритне.

Мъжът бил спрян от другия баща, който след това завел удареното дете в болница, защото то не спирало да плаче, повърнало два пъти, дишало трудно, а освен това било с охлузвания по ръката и цицина на главата.

В съдебната зала агресивният родител обявил, че не е удрял чуждото дете, а то само се е блъснало в ръката му. 

„Момчето направи втори опит да бутне детето ми и аз сложих ръката си между двете деца, за да предпазя дъщеря ми. Момчето загуби равновесие и падна”, заявил пловдивчанинът. После пък казал, че е бил нападнат от бащата на момчето и той сам съборил сина си.

Очевидци на случилото се обаче го опровергали. Случаят е квалифициран като проява на дребно хулиганство, а решението на районните магистрати е бащата да плати глоба в размер на 400 лева.