Официалният сайт на академията на Ботев Пловдив обяви, че скандален съдия е причината за загубините днес бронзови медали в Елитната до 19 години.

Ето, как от клуба описаха случилото се днес в Коматево:

"Ботев допусна загуба с 1:3 от Левски в среща от последния 30-ти кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 в "Коматево" и бе изгледан от около 100 зрители.

В главно действащо лице се превърна главният съдия Димо Димов, който ощети по брутален начин "канарчетата" и подари бронзовите медали в ръцете на Лудогорец. Съдията от Сливен не даде няколко дузпи за "жълто-черните" и изнерви максимално мача, което се отрази решаващо върху играта на Ботев.

Пловдивчани имаха пълен контрол върху топката и диктуваха случващото се, но направиха много пропуски. В 3-ата минута Милко Георгиев пробва удар от ъгъла на наказателното поле, но вратарят изби. Минута по-късно Иван Кирев бе спънат отзад в наказателното поле, но главният съдия Димо Димов подмина очевидното нарушение.

В 6-ата минута Милко Георгиев проби и пусна към Иван Кирев, който от няколко метра стреля в аут. Така се стигна до 15-ата минута, когато "сините" осъществиха първата си атака през центъра и нападател с мощен удар от 15 метра откри резултата - 0:1.

В 17-ата минута Здравко Жилов шутира от границата на наказателното поле, а вратарят с отличен рефлекс изби влизащата в долния десен ъгъл топка. В 32-ата минута Димитър Калчев центрира отдясно и Иван Кирев засече с глава, но в аут.

В 42-ата минута ботевистите сътвориха меле пред вратата на Левски и отправиха няколко удара от близка дистанция, но те се спряха в тялото на защитници. В 44-ата минута главният съдия Димо Димов отново се прояви и за втори път поряза жестоко Ботев. Димитър Калчев центрира отдясно, топката се удари от ръката на защитник и въпреки, че ръката не бе залепена до тялото арбитърът не посочи бялата точка.

Второто полувреме стартира с масиран натиск на "канарчетата", които натикаха гостите дълбоко в собствената им половина. В 52-ата минута Здравко Жилов шутира от 18 метра, а топката мина над гредата.

В 54-ата минута Димо Димов за пореден път показа, че няма никакво намерение да отсъди дузпа в полза на Ботев. Милко Георгиев премина през няколко защитници и след като навлезе в наказателното поле бе препънат от защитник, а този път Димо Димов дори показа жълт картон на атакуващия футболист (вижте ситуацията на снимката). 

След поредната съдийска тесла "жълто-черните" показаха колебание в играта си и трудно стигаха до нещо пред вратата на Левски. В 74-ата минута "канарчетата" сбъркаха грубо пред собствената си врата и нападател на празна врата покачи на 0:2. 

Само 3 минути по-късно Иван Кирев бе близо до това да върне интригата, но от близка дистанция не успя да уцели вратата. В 81-ата минута Димо Димов отново не се престраши да отсъди дузпа за Ботев и подмина фаул срещу Петър Чалъков в наказателното поле.

В ответната атака "сините" организираха бързо нападение и останал сам срещу Стелиан Ангелов нападател покачи на 0:3. В 86-ата минута Петър Чалъков намали, след като се разписа с прекрасен удар от над 20 метра, а кълбото влезе под напречната греда.

В 88-ата минута играч на гостите получи директен червен картон за брутално влизане с двата крака срещу играч на Ботев. Въпреки множеството смени, бавенето на играта и лежането по терена Димо Димов реши да не рискува и свири края едва в третата минута на продължението, което трябваше да бъде далеч по-изразително.

По този начин Ботев се прости с шансовете за бронзовите медали и завърши на четвъртото място в крайното класиране."

 

От Ботев обявиха, че ще покажат видеорепортаж от срещата.