Единият колега разказа за някаква реклама как било добра идея да продадеш ненужните ти подаръци от Коледа в един сайт. Не е само това проблемът. И понеже знаем, че посрещането на Нова година си е нещо като национален спорт, ето от какво да се пазиш.

Знаеш ли колко хора осъмват на 1 януари в Пирогов или друг спешен център заради преяждане? Е, и ние не знаем, но са много. Ужасно разпространена е традицията да се седне на маса на 31 декември още в 19:00 и да се яде до полунощ, а понякога и след това. Пържоли, баници и вездесъщите сарми, които са останали по чудо след Бъдни вечер. Внимавай, храни се нормално.

Алкохолът – този еликсир и бич за човечеството. Да ти напомняме ли да не смесваш? Иначе е ясно –салатата е с ракия, пържолите са с червено вино, после ядките са с уиски, нарязаните филенца са с водка, после пак пържоли, после и баница... Не ограничавай само количеството, а и видовете различен алкохол, които можеш да употребиш.

„Убий тъпак, спаси пиратка!“ – не сме сериозни, много ясно, ама пукотевицата ще започне още преди 00:00, знаеш. А навсякъде вече има (не се шегуваме) промоции за някакви сериозни количества бомбички, ракети и вездесъщите „пиратки“. Любимото занимание на голяма част от маниаците е да ги хвърлят в нечии крака и да се забавляват от реакциите. Мислиш, че го правят само ученици? Ще се изненадаш колко от приятелите ще те замерват с бомбички just for fun. Подготви се, особено ако си от тези, които предпочитат да посрещат следващата година на концерт на открито – точно там ставаш лесна мишена за бомбаджиите.

И последно: гледай да не заспиш към 22:00 и да пропуснеш вездесъщото броене и словото на президента. Не, че ще е кой знае какво, ние вече го знаем, но обещахме да не издаваме.