Гърците би трябвало да са доволни, българите трябва да са доволни. Той използва безличното "македонски земи". Това заяви шефът на НИМ Божидар Димитров по повод думите на Путин писмеността в Русия е дошла от македонските земи в ефира на bTV. "Путин е разбирал географско понятие", добави историкът.

На съвсем друго мнение бе обаче Александър Йорданов. По думите му Путин е открил нещо, което не съществува и е изрекъл поредната си глупост.

"Тези всички пояснения са постфактум. Истината е, че днес Русия залага на крайно националистическите среди и в Македония, и в Сърбия. Тя е против разширяването на ЕС в нашите среди. Самата среща Иванов-Путин е опит за дестабилизация", посочи Йорданов.

Димитров му опонира, като коментира, че това е просто било удобен повод едно късо и кратко изявление да бъде обърнато с хастара нагоре.

"Ако Русия не беше обявила Руско-турската война можеше да бъдем изклани като арменците", заяви Димитров. Той припомни на Йорданов и, че благодарение на демокрацията - "Оня ден станахте професор". Събеседникът му обаче уточни, че има тази степен от три години.