Дефанзивният халф на Славия Стефан Велев е един от най-опитните в иначе младия тим на „белите“. Полузащитникът мина през едни от най-големите български отбори, като за връх в кариерата му до този момент може да се смята престоят му в Левски.
Освен за двата столични отбора, Велев игра още за тимовете на Любимец, Берое и Локомотив Пловдив. Той имаше ключова роля и в двата мача срещу Локомотив Горна Оряховица от плейофната фаза на втората осмица.
„Отборът на Локомотив е един сериозен тим и за нас беше важно да излезем с един добър резултат от двата мача. Отидохме в Горна Оряховица и показахме по-добра игра отколкото в София, но мисля, че показахме това, което искахме“, сподели Велев.
Велев изрази надежда, че тимът му ще успее да покаже добра игра и да спечели предстоящите две срещи срещу Нефтохимик в битката за 11-ото място в крайното класиране.
„Впечатленията ми от Нефтохимих са добри. Христо Янев е един много добър специалист. Доказа го с отбора на ЦСКА, а под негово ръководство и Нефтохимик играе приятен за окото футбол. Имат добри футболисти, но се надявам да излезем победители и от двата мача“, каза още той.
Велев призна, че треньорската рокада в Славия е дала необходимия резултат.
„Идването на Златомир Загорчич донесе нужният импулс в отбора. Знаете, че когато има промяна на треньорския пост, като че ли желанието за доказване е по-голямо.“
Велев говори и за предизвикателството си в Динамо Тбилиси, където игра преди да подпише със Славия. Халфът изрази надежда, че ще изпълни договора си с най-стария столичен клуб, тъй като се чувства много добре на „Овча купел“.