''Фейсбук'' е една от платформите, които са най-разпространени сред младите. Но често хората там стават обект на присмех, от страна на злонамерени и враждебни потребители, пише huffingtonpost.de. Затова родителите трябва строго да пазят личните данни на детето, с които лесно може да бъде злоупотребено.

На първо място в никакъв случай не трябва да се споделят лични снимки, данни или телефонни номера на конкретния потребител. Колкото по-малко лична информация съдържа профилът, толкова по-защитено ще бъде детето. На второ място - настройките за поверителност не трябва да бъдат ''обществени'', защото така всеки може да получи достъп до профила на потребителя.  На трето място родителите трябва периодично да проверяват онлайн списъка с приятели на своите деца и да премахват всички онези, за които смятат, че са потенциално опасни.

Ако пък забележат нещо, което според техните разбирания е неприемливо или вулгарно, незабавно трябва да сигнализират. Във ''Фейсбук'' съществува опция ''докладвай'', с помощта на която недоброжелателите могат да бъдат премахвани. Така нецензурни съобщения, постове и снимки,ще бъдат изтривани.

В социалните мрежи съществува и опасност от кражба на самоличност. Така например недоброжелател може да създаде фалшив акаунт с името на вашето дете, чрез който може да го тормози. В краен случай, ако родителите сами не успеят да се справят с противника, е необходимо да докладват на полицията.