Убиецът на тригодишната Ася - ромът Николай Шанков, ще лежи до живот в затвора, съобщава столичен всекидневник. Въпреки самопризнанията и разкаянието, той ще търка наровете в затвора до края на дните си, по думите на специалисти, ангажирани с делото.

30-годишният ром умъртви по особено жесток и мъчителен начин три годишната дъщеричка Ася  на жената, с която живееше на семейни начала. На 7 май, излезлият условно предсрочно от врачанския затвор престъпник уби с ритници, юмруци и удари с метална тръба невръстната Аксиния. Ромът убил доведената си щерка, защото плачела силно и не могла сама да се изразява, споделя сестричката на жертвата 8-годишната Стефани.

Обвинението срещу Шанков предвижда затвор до 15 години, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна. Предвид тъмното си минало и жестокото убийство, твърде вероятно е Николай да продължи живота си зад решетките. Разследващите са заличили версията за участие на майката в деянието, защото по това време тя е била с добитъка на паша. Свидетел на деянието е само сестричката на Ася Стефани.

Роми споделят, че майката на Ася обичала безумно Николай и правела всичко за него. Дори била готова да премахне детето, което било недоразвито за възрастта си, не говорело и често плачело.