"Ако исках да правя чистки в ръководството на БСП, щях да я направя", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия, след като беше попитана какво се случи на последния пленум на партията, когато Георги Гергов беше освободен от Изпълнителното бюро. Причината е срещата с главния прокурор Сотир Цацаров.

После премина на другите теми - премиера Бойко Борисов, Путин и скандалите с Патриотите.

Тя похвали премиера Борисов за реакцията му срещу Путин, който вчера обяви, че кирилицата е тръгнала от македонските земи. Тези думи предизвикаха гневна реакция от страна на някои водещи политици у нас. „Така се защитава национално богатство. Бойко Борисов и Екатерина Захариева отговориха достойно. Така че българската страна реагира“, обясни тя. 

Попитана за промяната в позицията на БСП спрямо Патриотите, Нинова каза: „Патриотите направиха редица недопустими неща. Доста гафове им се събраха. Но и сега, и по време на кампанията, от БСП имахме ясна позиция за Патриотите.

Пак ще кажа, че програмите на БСП и Патриотите бяха близки като концепция. Сега те се отметнаха от много неща – от пенсии, от реформи. Така че това е.“