Шествието по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, което преминава по Главната в Пловдив, накара пловдивчани и гости на града спрат за момент и да засипят с ръкопляскания учениците.

За първи път, тази година по пътя на шествието ще бъдат разположени 6 отделни сцени с програма. Изборът не е случаен. Шест е броя на буквите в думата ЗАЕДНО.

След като тръгна от първата сцена, шествието бе посрещнато от изпълнение на духов оркестър към НУМТИ „Добрин Петков“ и ЦПЛР – ОДК – Пловдив и ансамбъл „Тромпети“ към АМТИИ на втората сцена пред сградата на БНБ на ул. „Райко Даскалов“. Оттам те продължиха към  третата сцена на  пл. „Римски стадион“ ( до макета на стадиона), където ще е разположен Фанфарен оркестър от СУ „Св. Паисий Хилендарски. На стълбите на бар „Каменица“ е четвъртата сцена, на която ще свири Военния  духов оркестър. Петата е на пл. „Стефан Стамболов“, на която водещите ще представят преминаващите училища, а Мажоретен състав и Представителен гвардейски блок от Детска градина „Мая“ ще изнесат програма.

За първи път, тази година шествието ще продължи до пл. „Централен“. Пред сградата на бившия Партиен дом ще е разположена шестата сцена за над 320 хористи.