Еднорози, рози, мимози. С такива чудеса е постлан пътят в началото на любовта. Всичко е балони с хелий и надрусани от емоции сърца.
За съжаление, нерядко обичта започва да се уморява от вечните претенции за покриване на интимния норматив. Но най-вече се уморява от претенциите за притежание, за контрол, от лавинообразната ревност, която всеки момент ще задуши и вас, и връзката ви.

Ясно е, че обич с обич няма равна, но същото важи и за ревността, макар нюансът на обсесивност при мъжете и жените да е видимо различен.
Мъжката ревност може да е сериозно предизвикателство за жената, която се споделя с този неверник.

Някои от уж силните представители на човечеството са толкова безпомощни в своята мнителност, че безцеремонно слагат катинар на външната врата, в преносния и буквален смисъл, та да не може благоверната им да излиза без тях, подкокоросани от страха, че някъде по пътя някои чужди очи може да я изкушат.

Други господа пък се объркват нечовешки, влизайки в ролята си на дизайнери и имидж консултанти. Те са по-наясно (!) с какво половинката им трябва да бъде облечена, как да се подстриже, какво да яде, с кого да излиза.
Рано или късно тя се задушава от тази „грижа“ и е на прага на това да захвърли и дрехи, и прически, и окови, и любов. Защото на кого му е притрябвала ограничителна заповед в замяна на обичта му.
Крайно време е мъжете да разберат, че жените харесваме уверени в себе си индивиди. Ревността е един от най-безотказните знаци за липса на каквото и да било самочувствие. А това, съгласете се, със сигурност изобщо не е привлекателно.

Как да се справим с ревнивеца
Някои от жените се предават на ревността на любимия си и правят каквото той поиска от тях, само и само за да го задоволят. Това, разбира се, задълбочава проблема, легитимирайки ревността в неговите очи. Картбланш, който му позволява да закара това си приказно качество до неизмерими висини.
Други жени пък са доста по-обичащи се и приключват с това любовно изтезание, тръгвайки ги безкомпромисно от задушаващите ги отношения.

Доста често тръгването от тираничната ревност е най-правилното решение не само за нас, но и за притежателите й. Понякога неочакваният за тях край успява да ги отрезви и да признаят, че имат проблем.
Каквото и да изберете като вариант, може би най-добре е още при първите признаци на патология да заявите своето несъгласие с начина, по който обичаният от вас мъж ви третира с недоверие.

Преди да започнете да го лекувате, той трябва да е наясно, че любовта му е болна и че има нужда от рехабилитация. Трябва да е наясно, че поведението му е ирационално и пагубно за емоциите ви.

Разбира се, както всички останали грижи, съпътстващи отношенията между хората, и тази не може да се реши за една нощ. Но ако мъжът до вас разпознава ревността си и факта, че трябва да раздруса из основи усещането си за света, то тогава ревността ще бъде подчинена, а той ще бъде нейният доминант.