Наскоро под тепетата отвори врати най-тузарският фитнес клуб, който пловдивчани са виждали. Веригата стъпи в Пловдив, след като преди това покори стоилицата с лукса и условията за спорт, които предлага. Адвокат Даниела Кърджалийска обаче не е съгласна с договорите, които този фитнес клуб подписва с клиентите си. В специално видео посветено на темата тя изказва своите несъгласия с това, което всъщност е подписала. Адвокатката говори за неустойки, записни заповеди, автоматично подновяване на договори и какво ли още не, както и призовава ръководството на фитнес клуба да промени условията на договорите, които подписва с клиентите си.

Адвокатака цитира част от договора си или по точно - точка, в която е описано, как може да се прекрати договора с клуба без предизвестие:

Членството в клуба може да бъде прекратено без предизвествие от страна на ЧЛЕНА НА КЛУБА в случай, че КЛУБА не изпълни задължението си да му осигури упражняването на правата му да използва съоръженията, предоставени от КЛУБА в обема съответстващ на регистрационната форма за период по-дълъг от 60 дни. За да се ползва ЧЛЕНА НА КЛУБА от това свое право трябва да са налице две предпоставки: 1. ЧЛЕНЪТ НА КЛУБА да е изпратил до КЛУБА в 7 дневен срок от установяване на нарушението, писмено уведомление, че е налице неизпълнение от страна на клуба в тази хипотеза с конкретно посочено неизпълнение. 2. ЧЛЕНЪТ НА КЛУБА трябва да е изпълнил своевременно всички свои задължения по договора в т. ч. към датата на изпращане на уведомлението за прекратяване на договора да е напълно изправна страна по този договор и да няма незаплатени задължения към клуба. Платените вноски по този договор не подлежат на възстановяване"

 

ДРУГИ НЕРЕДНОСТИ: Фитнес център ПУЛС сключва с клиентите си договор, който няма как да бъде прочетен и е изпълнен с неравноправни клаузи по смисъла на Закон за защита на потребителите.

Posted by Даниела Кърджалийска - адвокат on Montag, 22. Mai 2017