Атаката в „Манчестър Арена” е дело на камикадзе-самоубиец, който е бил близо до един от входовете. Там са чакали родители, за да вземат децата си след концерта на Ариана Гранде. Това пише „Дейли мейл”. Залата е най-голямото покрито съоръжение в Манчестър, побира 18 000 души. Има ранени и загинали и сред родителите.

Спасилите се разказват ужасяващи истории за случилото се, повечето от хората, намиращи се наблизо до взрива са в шок и трудно осмислят случилото се. Ето и някои от разказите на оцелели:

Аби Мулен от Северен Ланкашир: „Когато излизахме от залата, бомбата бе взривена на метри пред мен. След това части от човешки тела, кръв и дрехи хвърчаха във въздуха, обливаха оцелелите. Ние никога не очакваме, че ще ни се случи нещо подобно, но това не е така”.

Гари Уокър от Лийдс, който е бил във фоайето на залата и е очаквал излизането на двете си дъщери: Чакахме децата си да излязат. Чухме последната песен и хората тръгнаха към изходите, изведнъж видях силна светкавица, след това чух взрива и навсякъде се разпространи дим и пушек. Почувствах болка в крака си, а жена ми каза, че има рана в стомаха и трябва да легне. Видях навсякъде наоколо метални гайки, вероятно са били в пакета при взрива. ”

Дейвид Ричардсън, също чакал дъщеря си след концерта: „Хората си тръгваха, когато стана взрива. Беше до един от изходите. Първото, което видях, беше дима, след това видях кръвта и ранените хора”.