Апелативният съд в Пловдив на 23 май (вторник) от 10 часа в зала №2, ще разгледа жалба на обвиняемия Станимир Цветков против определение на Окръжен съд – Хасково, с което е отказано да му се измени мярката за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека.  

Станимир е обвинен, че на 29 осктомври 2016 г. в Свиленград, е придобил и държал в лек автомобил БМВ с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 508 грама марихуана на стойност близо 4000 лева, което деяние е извършил при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 354а, ал.2 от НК.  

Той е обвинен и в това, че на същата дата в Свиленград при управление на лекия автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата, допуснал е пътнотранспортно произшествие, при което умишлено е причинил две  средни телесни повреди на полицейския служител А. Р. – престъпление по чл. 342, ал.3 б. „Б“ от НК.  

Окръжен съд – Хасково е приел, че от събраните до момента доказателства продължава да е налице обоснованото предположение , че обвиняемият е извършил деянията, за които е обвинен. Освен това не е отпаднала и опасността да се укрие и да извърши престъпление.