Най-вероятно, когато някой заговори за тантричен секс, се сещаме за Стинг. Откакто преди години изпълнителят сподели в интервю, че люби жена си Труди захласнат няколко часа благодарение на тантричния секс, светът почна да поглежда крадешком към тази тантра. Това обаче не означава, че трябва да си обръснете главата, да си купите рогозка и да слушате парчетата на The Police до оргазъм.

Как да включим елементите на този секс в собствения си креват.

Фокусирайте се върху дишането

Имаме склонност, докато правим секс, понякога да се отдаваме на рутината. Да вкарваме повече механика, отколкото да обръщаме внимание на това какво наистина усеща тялото ни в различните фази на правенето на любов. Обръщайки внимание на начина, по който дишате с партньора си и как той реагира на докосванията ви, е нещо, което не трябва да пренебрегвате, ако искате размяната на ласки да продължи почти девет седмици и половина.

Давайте и получавайте

Започнете с целувки. Но не се целувайте взаимно. Дайте възможност на другия да ви поцелува няколко минути, да изследва устата с езика ви щателно. После си сменете ролите. Когато вие целувате, трябва да владеете ситуацията, след това обаче се предайте на темпото на любимия.

Преди секса се отдайте на масаж

Ако сте решила да отделите цяла вечер за интимности, то тогава включете в списъка с удоволствията и масаж. Подарете си един час, в който да направите на партньора си масаж на цялото тяло, стимулирайки гениталиите му, но без проникване. Направете същото като с целувките. Бъдете покорни в ръцете на другия. Включвайки масажа в реалността на предиграта, ще откриете нови източници на наслада.

Говорете само за секс

Доста традиционни тантрични практики включват и разбиването на културните табута. Съгласете се, че разбиването на пух и прах културните норми и предразсъдъци си е чиста проба възбуда. Позволете си да прекарате поне половин час в говорене за секс, без да го правите в действителност. Това ще подготви сетивата ви за последващия пир на плътта.

Пречупвайте личните си табута заедно

Със сигурност всеки има нещо, което се явява неговото грахово зърно в секса. Позволете си да се изправите пред собствените си бариери и с помощта на другия да ги загърбите. Започнете с нещо леко и постижимо. Ако настоявате да правите секс на загасени лампи, следващия път се опитайте да оставите поне някаква приглушена светлина в ъгъла или запалете по-голяма свещ, която все пак да гали силуета ви. Или пък експериментирайте с лека форма на доминант-подчинен, друг тип ролева игра, или отнемете едно от сетивата на другия, за да изострите останалите. Целта е да станете по-гъвкави и да се почувствате по-малко ограничен в собствената си кожа. Понякога отнемаме от удоволствието с прекаленото си мислене. Сексът е време за усещане, а не за дисекция на страховете ни.