Досега сигурно много пъти сте чели, че духовното състояние и физическото здраве са свързани помежду си.

Но традиционните китайски методи и учения, отдавт специално внимание и значение на всяко поведение на тялото в различно време.

Така, денят е разделен в 24-часов цикъл, те вярват, че ако се събуждате по едно и също време това означава, че някои енергии са блокирани или са погрешно насочени.

Според него,часът в който се събуждате всяка нощ по едно и също време има своето обяснение.

21:00 - 23:00

Това е времето, когато обикновеният човек се опитва да заспи. Времето, когато ендокринната система ребалансира и се пълни с ензими. Ендокринната система управлява хормоните и метаболизма, така че ако имате проблем със заспиването в тези моменти може би сте заспали с мисълта "да се боря или да работя."

Вероятно все още психически сте обременени със събитията от миналия ден или вече се подготвяте за утрешните предизвикателства. Повтарянето на едни и същи думи, създава напрежение.

23:00 - 1:00

Ако често се събуждате в този период може да е заради енергиите,  които носите в себе си. Това е времето, когато енергията се превръща в Ян според вярванията.

Йънг е активна енергия, а именно тази енергия подхранва тялото за следващия ден. Засилите любовта и уважението към себе си, за да се успокоите и да опазите си енергията чиста.

Това е времето, когато се разбиват и разграждат мазнините, които сте вкарали в тялото си, така че ако сте консумирали много нездравословни мазнини и масла, това е още една възможна причина за събуждането и неспокойния сън.

1:00 - 3:00

Това е важен момент за детоксикация на тялото и процеса на възстановяване. Вашият черен дроб отделя токсини и създава свежа кръв.

Събуждане по това време показва гняв, разочарование и много отрицателни емоции. Ако не се отървете от тези духовни токсини, вашия "духовен черен дроб" постоянно ще се задейства в същото време.

3:00 - 5:00

Това е времето, когато тялото се снабдява най-много с кислород.

Проверете дали тялото ви има достатъчно топлина, за да улесните функциите в организма. Ако се събуждате често през този период, опитайте да правите някои упражнения за правилно дишане.

Събуждане по това време също може да е причинено от болка и тъга, която ви мъчи и премълчавате от близките си.

05:00 - 7:00

Причина за събуждане в този период от сутринта може да бъде лошото хранене или яденето късно вечер.