Вчера един кашон с жици предизвика смут и паника в гилдията на софийските журналисти. Опит за сплашване или нещо друго, но информацията с кашона цял ден заливаше обществото. То не бяха интервюта, преки включвания, коментари, мнения.

Имало и някаква бележка, която гласяла, че другият път щяло да има амониева селитра. Не става ясно дали ще е в туба или в кашон. Това някак си беше пропуснато да се отбележи по време на преките включвания.

Отново вчера. Багерист копае в пловдивския квартал "Тракия" и попада на страшна находка - неизбухнала бомба, вероятно от Втората Световна война. Или пък е обезвредена и е захвърлена? Нищо не се знае. Знае се само, че е дълга 1 метър, а диаметърът ѝ е 30 см. Не се знае, защото няма кой да каже.

От 17:00 часа вчера се чакат специалисти от София, за да обезвредят тази бомба. Но нали не е кашон, не е в "столицата" - за какво да се бърза? А това, че хората в два блока не спаха от притеснение цяла нощ, е най-малкият проблем. Я вчера колко сме уморени от данданията с кашона в "Младост"? Майничките да чакат. Те са "успокоени" от местната полиция - има ленти, патрулка варди района...

Да. Един кашон с жици в София е много по-важен от една истинска бомба. Просто защото тя не е "столична".