Центърът за помощ на онкоболни Dara Help започва кампания - "Ние сме до теб", за набиране на средства за закупуване на т. нар."ледени шапки" - охлаждащи системи, които се слагат на пациентите по време на лечението с химиотерапия. Системата намалява кръвотока към скалпа и по този начин предотвратява косопада, който често се проявява като страничен ефект от лечението.

Статистиката показва, че 8% от хората, чули страшната диагноза, отказват да преминат курса на лечение именно от страх, че ще им окапе косата. За това в "България сутрин" разказа Живка Бояджиева, която е основател на центъра, грижещ се за пациентите, като допълва медицинската част от лечението с психологическа подкрепа, различни семинари и съвети.

А преди дни дарители са зарадвали екипа на Dara Help и пациентите с мил жест - българи, живеещи в Испания са организирали капания, наименувана "Дари рестото". Със събрани средства от клиенти в магазини, където пазаруват наши сънародници, са били закупени тюрбани, мигли и фланелки с логото на центъра.