В Пловдив ще се проведе Първомайски протестен митинг под надслов „За справедливо заплащане на труда! За българско производство!“. 

Проявата започва в 17 часа на площад „Стефан Стамболов“, пред сградата на общината. Организатор е градската организация на БСП.  Пред участниците в демонстрацията ще говорят пловдивските депутати от „БСП за България“ проф. Иво Христов, доц. Георги Йорданов и Теодора Халачева, както и председателят на Градския съвет на пловдивските социалисти Красимир Трифонов.

Отбелязването на 1 май в Пловдив започва като протест през 1893 година, когато хиляди манифестират под лозунга за 8-часов работен ден, припомнят от централата на БСП в Пловдив. Организаторите на протестния митинг отбелязват още: "Днес също има причина да протестираме – срещу ниското заплащане, срещу лошите условия на труд, срещу антисоциалното отношение на държавата, срещу несправедливостта!".

Като припомнят, че 1 май е и Ден на левите движения, пловдивските социалисти призовават високо да бъдат заявени исканията за достоен живот в нашия град, в нашата държава и в Европа. Те настояват да се спазва правото на всеки на труд, на сигурен живот, на здраве и образование.