"Патриотично ли е, вместо да дефинираш ясно българския национален интерес, да спориш за министерски постове?”. Такава експертиза на актуалната политическа обстановка в страната и преговорите между ГЕРБ и патриотите за съставяне на правителство, постави вчера в Бургас председателят на ПП "Възраждане” Костадин Костадинов.

Партията влезе в политическите хроники на страната, след като единствена до момента се отказа от държавната субсидия, която трябваше да получи след като на предсрочния парламентарен вот прескочи бариерата от един процент, а лидерът й настоя парите да бъдат пренасочени към благотворителни каузи и призова останалите партии да последват примера, защото "Политиката се прави с личен пример”.

Формацията днес даде ясна заявка за участие в политическия живот в страната, а вече разширява своите структури и в Бургас и страната: "Защита на националните каузи, а не на политически и икономически интереси”, е част от платформата на "Възраждане”.

От партията призоваха лидерите на парламентарно представените политически формации да изразят категорична позиция по отношение на кризата в Македония и да дефинират българския национален интерес. "Има хора, наричащи се патриоти, които в името си на личния си финансов интерес биха продали България в рамките на деня три пъти”, заяви Костадинов. Партията не се определя нито вдясно, нито в лявото политическо пространство, а има амбиции да обедини всички свободни хора, които искат България да продължи да съществува.

В Бургас към ПП "Възраждане" се присъедини Владимир Крумов. Той е бивш председател на Областното ръководство на СДС. В края на 2009 г. той напусна поста, след вътрешен конфликт, после продължи да е член на партията, след като бе изключен неправомерно, а впоследствие възстановен от Контролния съвет на сините, припомня burgasinfo.com.