Дадох си ден за мълчание след като фенклубът на “Левски” публикува остра декларация срещу планирана повторна руска провокация, подобна на онази от миналата година. http://ivo.bg/2016/06/30/брокерите-на-путин-на-разузнаване-с-бо/

Има термин “радиомълчание”. На война то означава “затишие пред буря”, което цели да лиши врага от всякаква информация, която би могъл да подслуша. Обикновено следва бурята.

Бурята срещу поредната планирана провокация на “Нощните вълци”, руските имитатори на американските рокери, които обаче се различават от оригинала в САЩ по своята официозност като пропагандни пратеници на власта, се завихри по неочакван начин в София. Както винаги тук, може и да с окаже “буря в чаша вода” и въпреки това си заслужава да обърнен внимание на събитието като първа по рода си изява на българския патриотизъм извън досегашните граждански акции срещу руските провокации.

Написах наскоро, че поради системната липса на политическо лидерство в противопоставянето на съветската символика, употребявана за целите на руския постколониализъм в България, тази патриотична ниша ще бъде заета от други българи. Рано или късно.

(Да не си помислихте, че съм намеквал за нашенските националисти, сговорили се да управляват с Бойко Борисов, който изповядва тактика “ да не дразним Путин”? )

Така и стана. Намериха се кандидати да се изправят срещу стърчащата над главите ни съветска колиниална наглост, които говорят от името на голяма група българи.  Фенклубът на футболния отбор на “Левски” не просто се кандидатира, а направо нахлу на този стадион, на който българските партии и техните водещи дейци не желаят или не могат да си позволят да се появят с националния трибагреник срещу обагрения в червено Монумент на окупационната червена армия ( МОЧА).

На този стадион няма как да не възкликна : “Само Левски”!

https://nkp.bg/?pid=2&id=564

Share on Facebook