Локомотив Пловдив победи като гост Дунав Русе и развали празника на 11 000 на трибуните на стадиона в крайдунавския град. Със спечелените 3 точки пък черно-белите започнаха дългоочаквания си поход към евентуално участие на бараж, който да им даде право на участи в Европа. Смърфовете се доближиха на 3 точки от Дунав и на 4 от четвъртия Черно море. За да се класират за баража Локо Пд ще се надяват Лудогорец да победи градския съперник Ботев и четвъртото място в първата шестица да даде шанс за класиране в ЕКТ.

Домакините имаха мечтано начало на срещата, след като още в шестата минута откриха резултата. Васил Шопов изведе Бирсент Карагарен по дясното крило. Бившият футболист на „смърфовете“ стреля, но ударът му бе избит от Илко Пиргов. Кълбото обаче се озова директно на крака на Барнимир Костадинов, който от няколко метра на празна врата нямаше как да сбърка.

В 17-ата минута обаче гостите изравниха. Опитният Ванчо Траянов намери с дълъг пас Веселин Марчев в наказателното поле. Той от своя страна си свали топката елегантно и с левия крак изравни. Само три минути по-късно Локо можеше да направи пълен обрат. Стефан Йевтоски изведе Димо Бакалов зад защитата. Крилото премина стражът Станислав Антонов, но не успя да вкара на опразнената врата.

В началото на втората част пловдивчани поведоха в резултата. Парвизджон Умарбаев получи топката на скорост, но след като бе настигнат от защитници намери Мартин Камбуров. Легендата на Локо се пребори с Христофор Хубчев и прониза за втори път Антонов, a попадението му беше наистина историческо. С него Императора записа името си до легендата на „смърфовете“ Христо Бонев. Двамата вече имат по 185 гола на сметката си в родния елит. С това попадение той се изравни със Зума на четвъртата позиция във вечната голмайсторска ранглиста на елитния български футбол в цялата му история. Пред него останаха само Динко Дерменджиев, Наско Сираков и Петър Жеков на върха. Жеката има 253 попадения и едва ли скоро някой дори ще го доближи.

В 85′ Веселин Марчев се разписа след контраатака на Локомотив и подаване на Камбуров, който записа асистенция. След това попадение претъпкания с 12 000 стадион в Русе буквално се изпразни наполовина. В 87′ Дунав намали на 2:3! Хубчев изведе Костадинов в наказателното поле, а той реализира второто си попадение в мача.

ДУНАВ – ЛОКО (ПЛОВДИВ) 2:3
1:0
Костадинов (6)
1:1 Марчев (17)
1:2 Камбуров (57)
1:3 Марчев (86)
2:3 Костадинов (87)