"Трябва да намерим начин да подредим правителство, избягвам да се меся в работата на общините, защото има абсолютно независима местна власт, но когато в публичното пространство почне да се внушава, че взетите решения обслужват някой, съм длъжен да се намеся", заяви бъдещият премиер Бойко Борисов по повод акциите на Пловдиския панаир.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че именно за това е извикал кметовете на Варна и Пловдив, за да чуе какво са мислили и как са го правили. "Прецених, че е по-добре да се върне всичко в първоначалното състояние, защото дупката във Варна всички я знаят, от години стои. В центъра на Варна стои една дупка, трябва да се оправи, само че някой кмет преди това я е дал. Много години преди нас едно бижу като Пловдивския панаир, не знам защо, 51 на 49 процента са дадени. Не знам защо. Това е друга тема на разговор. така че, местната власт, след като са преценили, са взели това решение", допълни Борисов.

Бъдещият премиер коментира и темата за скандалите във ВСС. На въпрос дали не му е болно, като гледа тези циркове Борисов заяви:  Болно ми е, действително. Не че ги гледам аз, гледа ги и народът, гледа ги и Европа. Това е каймакът на българската правосъдна система. Това са хората, говоря за всички, прокурори, съдии, всички, които са там, които всички трябва да им имаме доверие безпрекословно и действително съдебната власт във всичките й форми.

Ние каквото можахме, направихме - съдии да избират съдии, прокурори-прокурори, сега трябва да седнат и понеже са абсолютно независими, да си оправят взаимоотношенията и там. Иначе вървят по пътя на Македония".