Община Пловдив ще трябва да плати 3500 лв. на жена, подхлъзнала се на неразчистения сняг през миналата зима. След падането пешеходката счупила костите на носа си, имала травми над веждите и устните, охлузена била и лявата  длан. Наложило се дълго време да ползва медикаменти за лечение на белези, а заради загрозяващите рани трябвало да отлага делови срещи. И до ден-днешен тя не можела да спи на лявата си страна, което я измъчвало.

Жената минавала през пешеходната зона над подлеза на ул. „Гладстон” около 15.30 часа на 25 януари 2016 г. Снегът не бил разчистен и се вървяло по тясна пътечка, която била заледена и тя не успяла да запази равновесие.

Искът, който е внесла срещу общината за обезщетение, е в размер на 4500 лв. Пред съда от градската управа се опитали да прехвърлят част от вината за случилото се върху нея с твърдението, че не е била обута подходящо и не се придвижвала бавно и внимателно.

Доказателства в тази посока обаче не са събрани. От общината пробвали да обяснят, че отговорността за непочистения сняг е на фирма КМД, която се занимава с тази дейност. В съда обаче са категорични, че нужният контрол върху работата на това дружество не е упражнен, а това е задължение именно на местната администрация.