Рекорден брой операции за поставяне на филъри за устни, силиконови бюстове и уголемяване на бицепсите за пет месеца напред продадоха в Панаира лекарите от клиника Beauty Clinic вчера.  

Интересът е огромен. Днес не смогвахме да пишем и да попълваме документите на желаещите да използват услугите ни. Предлагаме процедури за тяло и лице както за жени, така и за мъже. Имаме каталог и рекламни материали, сайт. Радваме се, че има такъв интерес, и сме приятно изненадани, че услугите ни търсят и кавалерите, казаха специалистите по естетична хирургия. 15-членният екип бе един от най-ухажваните в 6 палата на Панаирния град, макар че нито един от професионалистите всъщност не държи скалпел в реалния живот. 

Търговията с красота всъщност се случваше в рамките на изключително любопитния  XX Панаир на учебните предприятия “Млад предприемач”, а докторите бяха момичета и момчета от 11. "б" клас на Търговската гимназия със специалност "Митническа и данъчна администрация". 

Заложихме на този бизнес, защото на панаира никога не е предлагана пластична хирургия, и сме доволни от избора си, разказаха младите хора. Те бяха част от огромната ученическа финансова борса, в рамките на която 130 фирми - участници от България, Белгия, Румъния, Сърбия и Черна гора, показаха що е то  умението да въртиш бизнес.

Едни продаваха услуги - финанси, застраховане, туризъм, други - вкусна храна, сувенири, облекла, козметика, стоки и книги, а трети търгуваха със строителни обекти, озеленяване, че дори и с автомобили.

Всички участници работеха активно с потенциалните клиенти, а мнението им обобщи тийнейджърка от Националната търговско-банкова гимназия в София, че не е важно какво продаваш, а как го продаваш. И тъй като там, където кипи търговия, трябват пари, резонно най-много щандове имаха банките - цели 11. После бе ред на застраховането и продажбите на автомобили.  Търговията продължава и днес от 9 часа, а на обяд ще бъдат обявени резултатите от конкурсите за "Най-добра банка", "Най-добра презентация" и Мис и Мистър ТФ Фест.

Организатори на форума са Министерството на образованието и науката и Центърът на учебно-тренировъчните фирми.