Демонстранти бият депутати в Събранието на Македония, а полиция влезе в сградата. Към момента има информация за няколко бити депутати от СДСМ заедно с лидера на Алианс за албанците д-р Зиедин Села. Окървавени са Зоран Заев, Дамян Манчевски, Максим Димитриевски, Оливер Спасовски, Петре Шилегов.

Демонстрантите нахлуха в Събранието на Македония и превзеха пленарната зала, където по-рано днес представителят на ДСИ - Талат Джафери беше избран за председател на парламента.

Навсякъде се чуват скандирания „Македония“, „Няма да ви се размине“, „Избори“, пеят се песни с обидно съдържание за албанците. 
Гражданите, които протестират в Скопие срещу "Албанската платформа" започнаха да влизат в македонския парламент, предаде БГНЕС. Това става минути след като депутатите от Социалдемократическия съюз /СДСМ/ на Зоран Заев и народните представители от албанските партии избраха Талат Джафери за председател на македонския парламент. Изборът стана след като председателстващият днешното заседание Трайко Веляновски прекрати заседанието, но в пленарната зала останаха депутатите от СДСМ и тези от албанските формации. В същото време депутатите от ВМРО-ДПМНЕ скандираха - "Това е държавен преврат". След като положи клетва Джафери се обърна на албански език към народните представители. Вечер.мк още в заглавието си описва инфарктната обстановка: НАРОДОТ ВЛЕЗЕ ВО СОБРАНИЕТО - Тиранската платформа нема да помине!     През днешния ден СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ си отправиха поредните тежки обвинения. Зоран Заев предупреди партията на Груевски, че "парламентарното мнозинство ще избере председател на Народното събрание". От ВМРО-ДПМНЕ отговориха, че "амнистираният престъпник Заев се опитва да извърши държавен преврат и да създаде паралелни структури, защото е изнудван от чужденци и от наркобосове".   

 

Специални части влязоха в пресцентъра на парламента и успяха да изблъскат протестиращите, предава „Фокус“, като се позовава на Александър Дамовски, главен редактор на македонското електронно издание МКД, който се намира в сградата на Събранието. В момента специалните части са се блокирали в пресцентъра, където се намира и пребитият лидер на Алианса на Албанците д-р Зиедин Села. От пресцентъра се чуват блъскания и тътнежи.