Община Пловдив върна своя дял акциите от Панаира на държавата, предаде репортер на Glas.bg. Точката за отмяна приемането на 21 % от акциите, влезе като извънредна под номер три в днешния дневен ред. При одобрението на точката 39 общински съветници гласуваха "за", 3 бяха "против" , а 4 се въздържаха. Обратът по сделката идва само 14 дни след като тя беше одобрена с мнозинство както от ГЕРБ, така и от БСП в ОбС Пловдив.

В залата стана изключително горещо преди да се вземе решението. Множество реплики и дебати, както междупартийни, така и лични станаха огласиха ОбС Пловдив.

От БСП първи стартираха дебатите, като ситуацията като театър. "Всичко това е театър, който наблюдаваме от няколко дни. Гледа се само рахатът на своя политически лидер. Всичко това е една олигофрения и шизофрения. Бойко Борисов прилича все повече на Дориан Грей."

"Ситуацията е смешна и скандална. Сделката не трябва да се състои. Наблюдавам срастване на политическите и икономическите интереси. Нямаме местно самоуправление. Ти се диктува от партийите централи. За операта всичко е една красива приказка.", отбеляза пък Дани Каназирева.

Лидерът на Патриотичния Фронт Слави Георгиев също имаше позиция, която бе да се гласува връщане на акциите. "Патриотичният фронт ще гласува за връщането на акциите. Тези гласувания за Панаира са плод на емоции и ние нямаме реален дебат върху него. Всичко се прави набързо. Не е правилно това.

"Ние избран кмет ли имаме или кметски наместник?", допълни още Георгиев.

От ГЕРБ уточниха, че преразглеждането на казуса е изцяло заради Георги Гергов.

"Георги Гергов предизвика сътресение и напрежение в държавата. И затова това решение за акциите на Общинския съвет трябва да бъде преразгледано." посочи Вихър Захов.

"Ние можем да носим отговорност и затова искаме преразглеждането на решението, взето преди дни.", коментира председателят на групата на ГЕРБ в ОбС Радослава Ташкова.