Шампионският плейоф в женското волейболно първенство на България започва днес, 25 април, в Града под тепетата. Настоящият първенец на България Марица (Пловдив) е на две победи от третата си поредна титла и ще се опита да изкове първата от тях тази вечер в зала Пловдивски университет, където посреща съперника си в серията Левски (София) от 18:30 б.в.

Марица продължава да е непобедена от началото на сезона в Националната волейболна лига, като от 18 мача до този момент има 18 победи (три от тях – служебни) и геймов актив от 54:1.

В същото време самото достигане на Сините до финалната серия представлява изненада, тъй като те завършиха редовния сезон едва на шестата позиция. Отборът на Радослав Бакърджиев обаче показа сериозен възход тази пролет, а в плейофите успя да елиминира третия и втория от редовния сезон – съответно ЦСКА (София) и Раковски (Димитровград).

Единственият шанс за Левски обаче да конвертира този свой възход в благороден метал е успех и във финала срещу Марица. Ако Жълто-сините спечелят шампионския плейоф, според регламента на първенството софиянки ще си останат шести в крайното класиране. Като първенец от редовния сезон, отборът на Марица вече си е осигурил най-малко сребърните медали, но те биха били възприети като провал от клуба и неговите привърженици.

Затова може да се очаква и в третото си поредно издание за последните три сезона финалният сблъсък между Жълто-сини и Сини да зарадва зрителите с интересни и непримирими двубои между двата най-силни отбора в България.

През тази година финалният плейоф се играе във формат до две победи от максимум три срещи. Вторият мач е в четвъртък, 27 април, от 16:00 б.в. в софийската зала Люлин.

Както обикновено, домакинският мач на Марица тази вечер ще бъде излъчен пряко по официалния видеоканал на клуба в YouTube.

Билетите се продават онлайн и в цялата мрежа на Ticketportal, като ще се предлагат и на място в залата преди мача. Цената на билета е 3 лева, а за ученици и пенсионери входът ще е безплатен.