14-годишното момче, което беше ударено от волтова дъга във Варна, е било в съзнание, когато на помощ са му се притекли първите очевидци на трагедията, предава Би Ти Ви.

"Чухме силен гръм, след което видяхме как деца се разбягаха, а на земята лежеше едно момче, чието тяло пушеше. Отидохме и задушихме огъня. Учудващо момчето беше в съзнание и първоначално казваше, че е добре и се опитваше да стане, за да си ходи вкъщи", разказва свидетел на ужасяващия инцидент.

"По-късно явно е разбрал колко сериозно е положението му, тъй като когато го качиха в линейката, питаше лекарите дали ще оживее", обясни очевидец на трагедията.

"Състоянието на Даниел е стабилно, но тежко. Прекара добре нощта, нямаше температура. Дълбочината на изгаряния са много големи - втора, трета степен. Момчето е в медикаментозна кома", заяви доц. д-р Ивайло Въжаров, директор на Военноморска болница.

"След това изгаряне могат да се развият много усложнения. Има единични случаи в медицината, при които такива случаи приключват благоприятно", каза още той.