Локомотив Пловдив записа нова загуба в първата шестица на Първа лига. Черно-белите бяха на път да измъкнат точката като гости на Черно море в Каварна, но три гола след центрирания на моряците не им позволи да го направят.  Като цяло смърфовете показаха наченки на пробуждане, но с гол в 88′ Черно море стигна до победата.

Първото попадение реализира Стефан Станчев в 32-ата минута. Минута преди края на първата част Мартин Камбуров изравни. В 66-ата минута „моряците“ отново поведоха, след като Димитър Везалов си отбеляза автогол. В 86-ата минута Димо Бакалов изравни, но Кузма в 89-ата остави трите точки за тима на домакините.

Двубоят стартира с опасност пред вратата на гостите. След разбъркване в наказателното поле топката попадна в краката на Иван Коконов, който шутира на сантиметри от страничния стълб.

Първото попадение реализира Стефан Станчев в 32-ата минута с глава, след центриране от корнер.

В 41-ата минута „моряците“ имаха добра възможност да стигнат до втори гол. Марек Кузма напредна, премина през двама бранители на пловдивчани, но когато стигна до позиция за стрелба загуби равновесие и търколи топката към Илко Пиргов.

Минута преди края на първата част Мартин Камбуров изравни. При първата смислена атака Пламен Крумов центрира отдясно и нападателят, който бе оставен напълно непокрит, насочи с глава кълбото в ъгъла.

В 47-ата минута Камбуров отправи топовен изстрел от въздуха, но Емил Михайлов демонстрира добър рефлекс е неутрализира опасността.

В 66-ата минута „моряците“ отново поведоха, след като Димитър Везалов си отбеляза автогол.

В 87-ата минута след центриране от корнер, се получи разбъркване, Димо Бакалов стреля по земя, а топката мина през куп от тела, Михаов я закачи,  но тя все пак мина голлинията.

В 89-ата Сукуп пусна отляво на Никлай Минков, който центрира, а Кузма с глава се разписа за крайното 3:2.