Братът на Димитър Рачков – Петър, си е позволил да злоупотребява с връзките на известния си роднина по време на ареста от бургаски полицаи преди няколко седмици, пише наш седмичник. Според добре запознати източници, Петър Рачков се е държал изключително нагло при задържането ми и заявил пред ченгетата, че стант герои в „Господари на ефира” и ще бъдат уволнени, защото упражняват тормоз над невинни хора.

Въпреки заплахите обаче, приказките на Петър не минали, след като органите на реда го спипаха с кола, пълна с дрога, заедно с още двама негови авери от Бургас.

Акцията срещу брата на комедийната звезда била професионално изпипана, така че Петър да не може да се измъкне. Той и останалите двама престъпници бяха разобличени като съдържатели на лаборатория за  произовдство на дрога в Помпената станция до село Черни връх, откъдето бяха иззети освен наркотици, и материали за направата на забранени от закона вещества.

И макар че полицията си свърши отлично работата, с днешна дата Петър Рачков отново е на свобода, без да му бъде повфигнато обвинение. Вещи ченгета обаче разясняват, че повдигнатото срещу неизвестен извършител дело е стандартна процедура и братът на актьора няма да се измъкне, тъй като отпечатъците от всички взети на място проби са негови.

На Петър Рачков е забранено да излиза от България, без предварително да уведоми прокуратурата за това. Родственикът на звездата от „Господари на ефира” и „Като две капки вода” е стар познайник на полицията. Преди шест години той е хванат да шофира с фалшива книжка, но отървава пандиза. През 2014 г. бургаските ченгетата го сгащват с фалшиви пари и макар това престъпление да предвижда солидно наказание, Петър пак се измъква чист като сълза от разследването.