Чужденец издъхнал в крайпътно заведение на магистрала „Тракия”, а линейката дошла след повече от един час.  Нелепата случка се разиграва в известна верига ресторанти за бързо хранене, която се намира до отбивката за Белозем. За това разказа момиче, което е станало пряк свидетел на случилото се.

Чужденецът, за който се предполага, че е от турски произход, спрял да обядва във въпросното заведение, но му прилошало и получил гърч. Мъжът бил заедно с брат си, който веднага позвънил на Бърза помощ. Повиканата линейка, обаче дошла чак след един час, когато вече било твърде късно и мъжът бил починал.

След като медиците установили смъртта по протокол е необходимо да извикат съдебна медицина и полиция и чак тогава тялото да се транспортира.   Според очевидеца това се случило в 16 часа, а  необходимите органи на реда дошли в 21 часа. През цялото това време трупът бил оставен на входа на ресторанта.

„Хората подминаваха починалия мъж все едно е нищо, а ние бяхме с вързани ръце и не можехме да направим нищо. По-голямата част на персонала на заведението са тийнейджъри и бяха много разтревожени. Братът на починалия мъж също беше много разстроен”, коментира момичето, което е станало свидетел на драмата.

За капак на всичко медицинският екип, който бил на място също е трябвало да остане през 5-те часа, въпреки че е получил обаждане за спешни случаи. И така спазвайки протокола, някой друг също е очаквал линейка повече време от необходимото. Дано не е било късно!