ЕС не изпълнява лидерската си роля на Балканите и вакума се попълва от ястребите от Атлантика, от САЩ и Великобритания с планове за дестабилизация и разпалване на пожари. Европейският съюз няма лостове за въздействие,а изглежда и сили и в Западните Балкани вече две държави са пред разпад и три са в дълбока политическа криза. Западните стратези,основно от Лондон и Вашингтон упорито и последователно анализират и варианти за война на САЩ и НАТО с Русия на Балканите. Това в съчетание с великоосманските мераци на Ердоган рисува мрачни хоризонти.В имперския си унес Турция сънува един кръг с радиус 1000 километра с 23 държави в него.По-големия кръг е със 73 страни, пак бивши вилаети на империята. Към тях управляващите в Анкара пантюркисти и панислямисти проявяват нескрити апетити, особено към Балканите като врата за икономическо, разузнавателно, политическо и религиозно проникване в Западна Европа.

 

Американското издание The National Interest отбеляза: „САЩ трябва да намалят степента на намеса на Русия на много фронтове” и предлага бойно поле за Русия и САЩ – Балканите. Варианти с размяна на ядрени бойни глави се разглежда рядко, макар да се прокарва идеята, че американското правителство ще преживее апокалипсиса,защото балканският театър на военни действия е далеч от тях. На Запад най-често измерват възможностите на обикновените оръжия и се признава, че Русия изпитала много методи и средства, за да се справи с натовските армии. Не липсват и описания за морски сражения. Вероятен руски отговор се вижда в унищожаване на средствата за нападение на противника, включително носителите на високоточно оръжие на летищата,командни и свързочни пунктове,ПРО,военноморски бази и пунктове за базиране, надводни кораби и подводници. Президентският съветник по националната сигурност Хърбърт Макмастър заяви, че е настанало време за сурови преговори с Русия във връзка с поддържаното от нея сирийско правителство и подривните действия в Европа. Американското издание Washington Examiner съобщи: „САЩ изпращат в Европа изтребители F-35. За възможна война откровено пише и The Washington Post: „Решителните действия на Тръмп бяха горещо одобрени както във Вашингтон, така и от съюзниците на Америка".

 

Според атлантическите ястреби, Балканите изглежда ще станат най-добрият вариант с противопоставянето на Сърбия с Хърватия и Косово, трудностите в Македония,конфликта в Босна и Херцеговина, неблагоприятната обстановка в Черно море. Създаването под хегемонията на САЩ през последните години множество мюсюлмански язви в сърцето на Балканите,успешно проспани и дори приветствани европейските държави,сега са на път да бъдат подпалени от антиевропейските сили. Лондон в период на тежки преговори за излизане от ЕС,логично и в техен исторически стил,ще предпочита да има отслабена Европа,а за добри отношения с новата администрация на Белия дом е смело да се мисли. Балканите се разпадат в "удобния" сезон на перманентна нестабилност в ЕС. Ожесточават се редица нарочно създадени конфликтни точки: Спорът между Словения и Хърватия за морската граница в Пиранския залив и в планинския масив Света гора; Спорът между Хърватия и Сърбия за островите Шаренград и Вуковар на Дунав; Спорът между Хърватия и Черна гора във връзка с полуостров Превлака в Тиватския залив,част от Которския залив. Опитите на Република Сръбска в Босна и Херцеговина да се присъедини към Сърбия; Исканията на хърватите в Босна и Херцеговина,около 14% от населението, да се присъединят към Хърватия; Движението за присъединяване към Сърбия на самопровъзгласилото се сръбско Северно Косово; Исканията за присъединяване към Косово на албанците от Южна Сърбия;– Опитите за връщане в състава на Сърбия на сърбите от Черна гора-около половината от населението; И най-тревожното за нас-Македония. Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов припомни Охридското споразумение- правилото за 20-те процента да се прилага и по отношение на руснаците в Латвия и Естония. „Става въпрос в частност за такова положение, при което малцинство, представляващо най-малко 20% от населението, има право на това неговият език да получи статус на национален. Като пример той посочи Македония, където „както е известно е налице вътрешнополитическа криза, в която ЕС се опита да се намеси: “Те всъщност се опитват да наложат решение, което е път към дестабилизирането на ситуацията в Македония и около нея, а към задълбочаване на кризата и възможно разделение на страната“, посочи представителят на Русия в Европейския съюз.

 

Албанският премиер Еди Рама заяви, че не може да изключи вероятността за "съюз" между Косово и Албания, ако албанците не бъдат приети в ЕС. "Европейският съюз трябва да е наясно, че Велика Албания означава голяма война на Балканите", предупреди сръбският министър Александър Вулин. Ако ЕС най-малко не осъди подобно нещо, трябва да се знае, че цялата отговорност за бъдещите събития ще лежи върху него, добави министърът. Той припомни, че косовският президент Хашим Тачи е бил терорист, коментирайки вчерашното му мнение, че "всички албанци в региона ще живеят в една държава, ако ЕС затвори вратата за Косово". САЩ поискаха разделяне на Либия на три части. Свързващото звено между Изтока и Запада. Артефакти,история,митове и легенди. Ново доказателство,че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море. 500 000 души е бежанската вълна от Мосул,следствие затегналата се шест месеца операция на САЩ и коалиция. Нито Северна Корея,Китай,Русия или Иран са опасни за САЩ,а опасен е евентуалният мир. Сабазий/ Дионис и Орфей са първоизточник за много религии. Фейсбук блокира 30 000 акаунта във Франция преди първия тур на президентските избори на 23 април. Ще се включи ли България във войната в Сирия? Юнкер спасява скандалния Сорос,мрежата му от НПО и учебното му заведение от Орбан. Опитват се да взривят пенсионната система. Нарушиха справедливостта и доверието в пенсионния модел. Визитата на Тилърсън завърши при засиленото напрежение между Москва и Вашингтон, провокирано от безумията на Тръмп в Сирия. Русия контролира рафинериите,тръбопроводите и петролната инфраструктура на САЩ. В отговор на опита за ултиматум на САЩ, Русия отговори,че стратегическите ракетни сили на Русия са в бойна готовност и 96% от тях са в постоянна готовност за незабавно изстрелване. Yordan Halachev ЕС не изпълнява лидерската си роля на Балканите и вакума се попълва от ястребите от Атлантика, от САЩ и Великобритания с планове за дестабилизация и разпалване на пожари.

 

Европейският съюз няма лостове за въздействие,а изглежда и сили и в Западните Балкани вече две държави са пред разпад и три са в дълбока политическа криза. Западните стратези,основно от Лондон и Вашингтон упорито и последователно анализират и варианти за война на САЩ и НАТО с Русия на Балканите. Това в съчетание с великоосманските мераци на Ердоган рисува мрачни хоризонти.В имперския си унес Турция сънува един кръг с радиус 1000 километра с 23 държави в него.По-големия кръг е със 73 страни, пак бивши вилаети на империята. Към тях управляващите в Анкара пантюркисти и панислямисти проявяват нескрити апетити, особено към Балканите като врата за икономическо, разузнавателно, политическо и религиозно проникване в Западна Европа. Американското издание The National Interest отбеляза: „САЩ трябва да намалят степента на намеса на Русия на много фронтове” и предлага бойно поле за Русия и САЩ – Балканите. Варианти с размяна на ядрени бойни глави се разглежда рядко, макар да се прокарва идеята, че американското правителство ще преживее апокалипсиса,защото балканският театър на военни действия е далеч от тях. На Запад най-често измерват възможностите на обикновените оръжия и се признава, че Русия изпитала много методи и средства, за да се справи с натовските армии. Не липсват и описания за морски сражения. Вероятен руски отговор се вижда в унищожаване на средствата за нападение на противника, включително носителите на високоточно оръжие на летищата,командни и свързочни пунктове,ПРО,военноморски бази и пунктове за базиране, надводни кораби и подводници. Президентският съветник по националната сигурност Хърбърт Макмастър заяви, че е настанало време за сурови преговори с Русия във връзка с поддържаното от нея сирийско правителство и подривните действия в Европа. Американското издание Washington Examiner съобщи: „САЩ изпращат в Европа изтребители F-35. За възможна война откровено пише и The Washington Post: „Решителните действия на Тръмп бяха горещо одобрени както във Вашингтон, така и от съюзниците на Америка".

 

Според атлантическите ястреби, Балканите изглежда ще станат най-добрият вариант с противопоставянето на Сърбия с Хърватия и Косово, трудностите в Македония,конфликта в Босна и Херцеговина, неблагоприятната обстановка в Черно море. Създаването под хегемонията на САЩ през последните години множество мюсюлмански язви в сърцето на Балканите,успешно проспани и дори приветствани европейските държави,сега са на път да бъдат подпалени от антиевропейските сили. Лондон в период на тежки преговори за излизане от ЕС,логично и в техен исторически стил,ще предпочита да има отслабена Европа,а за добри отношения с новата администрация на Белия дом е смело да се мисли. Балканите се разпадат в "удобния" сезон на перманентна нестабилност в ЕС. Ожесточават се редица нарочно създадени конфликтни точки: Спорът между Словения и Хърватия за морската граница в Пиранския залив и в планинския масив Света гора; Спорът между Хърватия и Сърбия за островите Шаренград и Вуковар на Дунав; Спорът между Хърватия и Черна гора във връзка с полуостров Превлака в Тиватския залив,част от Которския залив. Опитите на Република Сръбска в Босна и Херцеговина да се присъедини към Сърбия; Исканията на хърватите в Босна и Херцеговина,около 14% от населението, да се присъединят към Хърватия; Движението за присъединяване към Сърбия на самопровъзгласилото се сръбско Северно Косово; Исканията за присъединяване към Косово на албанците от Южна Сърбия;– Опитите за връщане в състава на Сърбия на сърбите от Черна гора-около половината от населението; И най-тревожното за нас-Македония. Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов припомни Охридското споразумение- правилото за 20-те процента да се прилага и по отношение на руснаците в Латвия и Естония. „Става въпрос в частност за такова положение, при което малцинство, представляващо най-малко 20% от населението, има право на това неговият език да получи статус на национален. Като пример той посочи Македония, където „както е известно е налице вътрешнополитическа криза, в която ЕС се опита да се намеси: “Те всъщност се опитват да наложат решение, което е път към дестабилизирането на ситуацията в Македония и около нея, а към задълбочаване на кризата и възможно разделение на страната“, посочи представителят на Русия в Европейския съюз.

 

Албанският премиер Еди Рама заяви, че не може да изключи вероятността за "съюз" между Косово и Албания, ако албанците не бъдат приети в ЕС. "Европейският съюз трябва да е наясно, че Велика Албания означава голяма война на Балканите", предупреди сръбският министър Александър Вулин. Ако ЕС най-малко не осъди подобно нещо, трябва да се знае, че цялата отговорност за бъдещите събития ще лежи върху него, добави министърът. Той припомни, че косовският президент Хашим Тачи е бил терорист, коментирайки вчерашното му мнение, че "всички албанци в региона ще живеят в една държава, ако ЕС затвори вратата за Косово".