Днес в 19:00 часа отборите на Верея и Ботев (Пловдив) ще излязат един срещу друг във втория 1/2-финален сблъсък от турнира за Купата на България. След като вчера Лудогорец почти си гарантира класиране на финал с победа с 4:0 над Литекс, днес един от двата тима може ще опита да направи подобна крачка към сблъсъка за трофея. Пловдивчани ще бъдат настроени и за мъст за загубата само преди дни с 0:1 от старозагорци.

Освен въпросната среща, двата тима имаха и още два двубоя помежду си през сезона. Те си размениха по една победа, като Верея спечели първия мач на свой терен с 1:0, а след това Ботев се наложи с 2:1 в Коматево.

Домакините имат някои кадрови проблеми преди мача. Двама основни играчи в лицето на Момчи Цветанов и Валери Домовчийски са с травми и до последно ще са под въпрос за мача. Дори и да са възстановени, най-вероятно двамата ще седнат на пейката и ще влязат в игра само при необходимост. Твърдо аут за мача пък са Осман Балде и Илия Мунин. Добрата новина за наставника е завръщането на Иван Бандаловски.

Николай Киров също има проблеми. Вчера Фернандо Вияна напусна заниманието след като отново бе настъпен и изпита силна болка в нокътя на левия си крак. Това по всяка вероятност ще остави кариоката на пейката. Като резерва се очаква да остане и Антонио Вутов, който направи само една пълноценна тренировка преди този мач. Според PlovdivDerby.com Белия ще започне на вратата с Чворович, а пред него ще са Панов, Терзиев, Генов и Марин. В средата на терена жълто-черните се очаква да стартират мача с Меледже, Серкан, Балатанов, Неделев и Бризола. В атака, ако Белия не реши да рискува с Вияна ще видим Косоко.

Минимум 1600 екзалтирани бултраси се очаква да пристигнат днес в Стара Загора, за да подкрепят канарчетата!