Симона отишла на хотел в Пампорово с простреляния в Кючука! Михаил разбрал и решил да го гърми!

Симона отишла на хотел в Пампорово с простреляния в Кючука! Михаил разбрал и решил да го гърми!

Съществува реална опасност 18-годишният Михаил Дели-Славов да прекара абитуриентския си бал в ареста след като преди минути Пловдивският окръжен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". На 9 април младежът простреля 18-годишният Иван Чирпанлиев в двора на училище "Стоян Михайловски" в Кючук Париж.

Причината за скандала между двамата абитуриенти, които са накрачка от завършване на средното си образование, била фаталната Симона. Тя била приятелка на Чирпанлиев, но според адвоката на Дели-Славов Орлин Търновалийски връзката там била приключила и момичето се виждало с Михаил. Двамата дори прекарали заедно една нощ в хотел "Орловец" в Пампорово и Чирпанлиев разбрал за това. На сутринта той изненадал двамата в хотела и вдигнал скандал на Симона. Михаил е подал жалба срещу него в РПУ-Чепеларе, пише Трафикнюз. "Арестът ще бъде фатален за образованието на това момче, предстоят му матури, кандидат-студентски изпити, които той няма да може да вземе", коментира адвокатът. Също така защитникът показа медицинска експертиза, според която Михаил страда от личностно разстройство, лежал е в психиатрия и се лекува с ревотрил, диазепам и ксанакс. "В ареста младежът не може да получи адекватно лечение", бе категоричен Търновалийски.

Прокурорът Георги Пенев настоя за най-тежката мярка, тъй като според обвинението има опит за умишлено убийство, което се наказва с от 10 до 20 години затвор. Адвокатът заяви обаче, че обвинението не е адекватно на фактите по делото.

Пенев и Търновалийски си размениха сантиментални спомени от младежките си години, когато единият бил съдия, а другият - млад прокурор, като си припомняха основни постулати от правораздаването.

Съдът остави Михаил зад решетките. Следващият четвъртък Апелативният съд ще разгледа наложената мярка, ако тя бъде обжалвана.

Напишете коментар
captcha

Виж още

На 11 април „мъртвото“ слънчево петно AR2987 изригна. То отдели
Няма да е необходимо осигурените лица да представят документи пред НОИ за
Тежкотоварен камион се обърна на магистралата между София и Пловдив, предаде
Левски подписа договор с холандския нападател Найджъл Робърта. Срокът на
ВМРО издига Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Утре той ще бъде
Запеканка с извара необходими продукти: 500 г извара 1 яйце