Локомотив Пловдив разочарова с представянето си в първия си мач от първата шестица. Смърфовете загубиха много тежко на Герена от Левски с 5:0. Още на полувремето Едуард Ераносян показа, че не му харесва, какво се случва в защитния вал на черно-белите и замени лидера в отбраната Котев с Виданов, който пък бе оставен на резервната скамейка. Сините пък от своя страна не показаха никаква милост към неубедителния си съперник и не спряха да атакуват яростно през целия двубой. До почивката пловдивчани допуснаха 3 безответни гола, а единствената опасност пред вратата на софиянци бе един неточен, но много силен удар на Марчев.

Аниете и Божидар Краев на два пъти промушиха топката зад гърба на Ел Харуби през първите 45 минути. Второто полувреме започна с нов гол на 19-годишният Краев, който по този начин оформи своя хеттрик. В 65-ата минути Ераносян се опита да промени по някакъв начин развоя на събитията, като направи двойна смяна. Кики и Велковски замениха Йефтовски и Марчев. Божидар Краев обаче показа, че въобще не възнамерява да спира и малко след промените в състава на черно-белите отбеляза нов гол, покачвайки на 5:0.

Старши-треньорът на Локо Пд Едуард Ераносян ще трябва да измисли, как да измъкне своите от кризата, в който са попаднали, тъй като още следващия кръг на Лаута пристига ЦСКА за поредното дерби от първата шестица.