Времето започна да се затопля а лъчите на слънцето ще стават все по-жарки и по-силни. Постепенно ще ни замирише на море и ще погледнем към графика за отпуските. Днес ще ви представим един страхотен семеен хотел, който освен уют и комфорт ще ви предложи и много повече.
 
Добре дошли в семеен хотел "Аморе" гр. Бяла - прекрасно място за лятната Ви почивка! 
 
Мисията на "Аморе" е вие да се насладите на пълноценен отдих, съчетание от кристално чисто море и спокойни и красиви плажове...

Хотелът е модерно обзаведен и предлага комфорт и уют на своите гости. Разполага с 2 апартамента /с една спалня/, 1 студио с кухненски кът и 10 двойни стаи. Kафе, слънчева тераса и градина са на разположение на гостите на хотела. Хотелът също разполага с детска площадка, паркинг и барбекю. От всяка стая, както и от панорамния покрив на хотела, се открива впечатляваща гледка към морето, което е и едно от най-големите предимства на семеен „Аморе“.

Персоналът е любезен и приветлив (сами сме се убедили в това), и владее руски, немски, английски и нидерландски език. Чистотата и качественото обслужване са приоритет за собствениците и служителите на хотела.

Всички стаи в семеен хотел „Аморе“ разполагат с тераса с гледка към морето, климатик, кабелна телевизия, интернет и Wi-Fi. В някои от стаите има възможност за допълнително легло, както и за бебешка кошара.
 

"Aморе" се намира на 350 м (5 мин. пеша) от плажната ивица и е близо до центъра на град Бяла. Той е на 55 км от летище Варна и на 70 км от летище Бургас. 

В близост до града се намират девствените плажове Кара Дере и Иракли, където можете да се насладите на спокойствие, кристално чисто море и приказна гледка!

В самият град Бяла също има редица места, които могат да бъдат посетени:
 

  • палео-геоложкият обект „Белите скали“
  • археологическите разкопки на нос „Св. Атанас“
  • в края на месец май се провежда Национален симпозиум по дървопластика
  • в края на месец юни ежегодно на площад „Европа“ се провежда Националният събор на читалищата
  • през юни се провежда Международният арт пленер - Бяла
  • през месец юли се провеждат множество концерти на родни и чужди изпълнители
  • през август се провежда Седмицата на морето“


За любители на природата се организират сафари с джипове, разходки с лодки, риболов, конна езда, екскурзии до Недесебър, Варна, Балчик, Албена и разбира се Нос Калиакра.

В района има редица забележителности:
 

  • Късноантична крепост на нос „Св. Атанас“

Освен с уникалната си природа, гр. Бяла ще Ви впечатли и с богатата си история, която датира от 4 в. пр. Хр. Официално откритата за посетители през май 2014 г., късноантична крепост се намира на самия ръб на скала на брега на морето - нос „Св. Атанас“. Посещавайки я, ще имате възможност да се разходите из античен град, да надникнете във винарна, баня и църква, които са на повече от 1500 години…При разкопките са открити още църковен комплекс, кръщелни и пещи за производство на керамични съдове. Представата Ви за това как са живеели нашите предшественици ще се допълни и от рисунки и възстановки на някогашния живот по тези земи. Изцяло и неусетно ще се потопите в атмосферата на античния град, но шумът на вълните и прекрасната гледка, която ще се открие пред Вас от нос „Св. Атанас“, ще Ви връщат в реалността.

  • „Белите скали“

Може би се чудите откъде носи името си град Бяла…Още стъпвайки на централния плаж на малкото градче, ще разберете – от белите си скали. Това е палео-геоложки обект от времето Креда-Терциер. Само в Бяла и още 4 места по света може да се видят следи от слоя, който е обвил земята при падането на астероида, когато всъщност изчезват динозаврите, преди повече от 65 000 млн. години…

  • Плажовете Кара дере и Иракли

В случай, че по време на почивката си в Бяла не искате да се затормозявате с история, археология или палеонтология, а просто си мечтаете да си лежите на някой девствен плаж със студено питие в ръка, решението е близо, само на няколко километра от Вас.

На север от Бяла, по черни пътища ще стигнете до един от последните непокътнати диви плажове на българското Черноморие – Кара дере. Плажът е чист, некаменист, на места гранични с гора и храсти. Ако сте привърженик на палатковия туризъм, екстремните спортове и нудизма – не се колебайте да го посетите!

Иракли е защитена местност, тъй като там растат уникални растения, вписани в Червената книга на България. Отново се отличава с девствената си природа и чистия плаж и море. Тук традиционно се празнува и Джулай морнинг. Иракли отстои на 20 км от гр. Бяла.

Ако сме успели да ви убедим и вече нямате търпение, оставяме на ваше разположение контактите на Семеен хотел "Аморе"

Контакти

 
ул. Хан Тервел, 24
гр. Бяла
Област Варна
Тел: +359 51 43 51 33
+359 886 450 226; +359 887 735 519
e-mail: [email protected]
http://hotelamore-byala.blogspot.com
Facebook: