Водещото инвестиционно дружество Галакси Инвестмънт Груп е сред селектираните кандидати в категорията „Инвеститор на годината“ и „Офис проект” за своя Офис парк Пловдив в престижните награди за недвижими имоти SEE Real Estate Awards. Конкурсът се организира от издателската компания Europa Property и оценява постиженията на най-големите строителни и инвестиционни компании в региона на Югоизточна Европа. Официалната гала награждаване ще се състои на 6 април в Букурещ.

Раздаването на годишните награди Europa Property SEE Real Estate Awards се провежда за дванадесета поредна година и е единственото по рода си събитие за региона на Югоизточна Европа. Независимо международно жури от професионалисти в сферата на недвижимите имоти гласува и определи победителите сред предварително номинираните компании и проекти. Сред останалите номинирани са и едни от най-големите в бранша - NEPI, притежаваща активи за 3 млрд. евро, GTC, Globalworth и други. Фирмите се оценяват на база цялостния им принос на пазара, качеството на обслужване на клиентите, иновации, търговски успех и лидерство.

Проектът на Галакси Инвестмънт Груп Офис Парк Пловдив е сред най-модерните офис сгради в Пловдив, дом за водещи компании от сферата на IT и аутсорсинг индустрията. В края на миналата година сградата бе отличена със специална награда в категорията „Обществени сгради с бизнес предназначение“ в националния конкурс „Сграда на годината 2016“.

„Номинациите в престижните европейски награди са изключително ценни за нас, защото са признание от най-големите експерти в инвестиционния бизнес за нашия принос в сектора на недвижимите имоти. Приемаме включването ни в наградите като положителна оценка за българския бизнес като цяло и нарастването на ролята на страната ни като предпочитана инвестиционна дестинация“, коментира Константин Бояджиев, управител на Галакси Инвестмънт Груп.