Ботев Пловдив е на полуфинал! Трудна, но заслужена победа  с 0:1 успяха да постигнат „жълто-черните“ и успяха да се класират напред в надпреварата за Купата на България.

Срещата в Благоевград започна равностойно, като единственото по-интересно в началните минути бе принудителната смяна на един от основните играчи на Пирин – Орлин Старокин. Все пак в 27-та минута след триходова комбинация „жълто-черните” успяха да окрият резултата. Бризола центрира към Косоко, който от своята страна свали на капитана Балтанов и той не сбърка – 0:1.

До края на първата част не се стигна, нито до отговор на домакините, нито до по-сериозно положение в полза на „канарчетата”.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме битката се пренесе на трибуните. Първо бултрасите „запалиха” гостуващия сектор с уникално пиро и прекъснаха двубоя за 2 минути, а малко по-късно феновете на Пирин се опитаха да отвърнат с димки и също накараха Николай Йорданов да отложи изпълнението на фаул  за минута.

В 56-ата минута пък целият стадион бе на крака, след като в игра се появи любимецът и на местните фенове, и на бултрасите Иван Цветков. В 69-ата минута Бризола получи топката по лявото крило, освободи се технично от двама футболисти в зелено и напредна към наказателното поле на “орлета” и стреля силно от около 25 метра, но Макенджиев се намеси добре и изчисти в ъглов.

До края на срещата Крум Стоянов можеше да сложи точка на спора, но опропасти перфектно подаване на Тодор Неделев, стреляйки в аут от непосредствена близост.

Все пак Ботев успя да устиска преднината си и се класира на полуфинал.