Цялата церемония по сбогуването с 32-годишния Горан Горанов се премести  пред входа на бургаския затвор. Там пристигнаха неговото семейство, близки, приятели и колеги от спортните среди, за да искат справедливост, съобщава "Флагман".

 

Те дойдоха пред мястото за лишаване от свобода с луксозни автомобили. Пред сградата има и много полицейски служители. Майката на Горан Саша каза, че не се съгласява с заключението от аутопсията и твърди, че той е убит по особено жесток начин в изолираната килия. "Той не е починал от инфаркт. Има 75% изгаряния по цялото тяло. Него го уби държавата. Парната инсталация е била повредена и час и половина е бил подложен на мъки. Искаме виновните да си получат заслуженото”, каза майката на починалия спортист. 

Хората настояват да разговарят с шефа на затвора Бранимир Мангъров. Той е уведомен за протеста пред сградата, но не  е ясно дали ще слезе при почернените родители и близки. Флагман.Бг се опита да се свърже с него, той не отговори на телефонните обаждания.

Сестрата на Горан пък сподели, че това не е протест, а по този начин искат да попречат други хора да имат съдбата на нейния брат. Приятелите на Горан поставиха на няколко места пред бургаския затвор некролози.