Полицейската акция в центъра на Варна е била свързана със сигнал за бежанци, твърдят източници на БЛИЦ. Пред медията ни обаче от ОД на МВР заявиха, че всъщност се извършвала проверка в района на църквата "Света Петка“ по линия на адресните регистрации.

Преди малко повече от час три патрулни автомобила и бус с група за задържане спря до църквата „Света Петка“, а спецченгета с бронежилетки и качулки на главата влязоха в подземния паркинг на жилищна кооперация на ул. „Иван Драсов“ 12 – това разкриха пред БЛИЦ очевидци. 20-ина минути по-късно полицаите излязоха от тунела на подземния гараж, качиха с в колите и заминаха, видя наш репортер. Задържани лица с тях нямаше, но полицаите разговаряха с две цивилни лица - мъж и жена.

Акцията е била свързана със сигнал за бежанци в кооперацията. В нея живеят четирима цветнокожи студенти по медицина, което е възможно да е провокирало сигнала, коментираха пред медията ни живеещи в района. "Извършва се проверка по линия на адресните регистрации в района на църквата „Света Петка“, заяви пред БЛИЦ говорителят на ОД на МВР във Варна Ивана Милева.
 
Тя не пожела да отговори на въпроса: имало ли е сигнал за бежанци? А също така, нито потвърди, нито отрече тази информация. „Извършва се проверка на адресни регистрации“, бе единствено, което повтаряше тя. „Нямам какво да добавя“ – това беше реакцията на Милева на въпроса: влизането на полицаите, включително група за задържане с бронежилетки и качулки в подземния гараж, също ли е проверка на адресни регистрации?