След дългогодишни спорове, днес върху западната фасада на сградата на драматичен театър "Гео Милев" в Стара Загора бе открита паметна плоча за осъдените от Народния съд. Съдът е заседавал в тази сграда през пролетта на 1945 година. В нея на 29 март и на 14 април са прочетени и 41 смъртни присъди.

Социалистите и антифашистите са против постовянето на плочата, дори във вторник бе направен опит да се попречи на нейното монтиране. Но днес вече нямаше протести, тъй като за плочата имало решение на местния парламент и разрешение на Министерството на културата. За всеки случай кметът Живко Тодоров разпореди отново да бъде направена проверка на наличната документация по казуса.

На ритуала по откриването на паметния знак, в който участваха военни и свещеници, дойде и новоизбраният депутат от ГЕРБ и бивш лидер на СДС в Стара Загора Антон Тодоров. Той обяви, че като депутат ще работи за това престъпленията на комунизма да влязат в учебниците и да се учат в училище, а като изследовател на историята той лично щял да води телевизионно предаване, в което да разказва за своите открития в архивите за времето непосредствено след 9 септември 1944 година.