Вчера Glas.bg публикува ексклузивна информация заедно с нашите колеги, партньори и приятели от PlovdivDerby.com касаеща концесията на Лаута. За наше огромно съжаление, днес констатирахме, че ние от Glas.bg и PlovdivDerby.com сме сериозно оплюти от нашите колеги от marica.com за работата, която сме свършили. Позволяваме си да се присъединим към позицията на PlovdivDerby.com по случая:

PlovdivDerby.com държи публично да се извини на колегата Дончо Донев! В днешния брой на медията, в която той работи, прочетохме следното: …В тона на безхаберие се включи и управата на Локо като пренебрегна институцията официална страница на клуба, а отиде да се жалва в местен сайт като услужливо му предостави цялата документация. Вероятно срещу услугата да не бъде критикувано ръководството и да се леят елейни слова. В крайна сметка Крушарски и компания трябва да знаят, че изгубиш ли самоуважение, губиш всичко. А вчерашния мигач към сайта с баданарката, е точно проява на липса на самоуважение…

Крайно сме засрамени от вчерашната си постъпка и искаме да се извиним публично за няколко неща:

  1. Извиняваме се, че се помислихме за  журналисти и в качеството си на такива вчера потърсихме Христо Крушарски, за да разберем от него, а в последствие и да сведем до знанието на читателите ни, последните новини около Локомотив Пловдив! (Обмисляме да изтрием телефона му, за да не правим повече тази грешка!)
  2. Искрено съжаляваме, че се осмелихме да попитаме има ли развитие по концесията на стадион Локомотив.
  3. Чувстваме огромна вина, че Христо Крушарски реши да сподели с нас, какво се случва с концесията.
  4. Трудно ще си простим, че в 18:00 часа, далеч след края на нормалното работно време, отидохме до Лаута, за да съберем възможно най-много информация по случая. Все пак в този момент можехме вече да сме при семействата си у дома или да пием бира с приятели.
  5. Още повече съжаляваме, че след като си свършихме работата на Лаута, с бясна скорост се отправихме към друго събитие (срещата на КПБП), на която бяхме единствената медия (впрочем, както и на Лаута) и от където извадихме информация, която впоследствие Дончо Донев или някой от колегите му преписа, без да цитира и барабар с правописните ни грешки.

В заключение искаме да кажем, че възнамеряваме да се покаем, както публично, така и да се самобичуваме! Обещаваме повече да не задаваме въпроси свързани с Локомотив Пловдив, да не търсим новини, а чинно да следим, както пише в официалния сайт и разбира се – Дончо Донев, след което чинно да ги преписваме, цитираме и да живеем с усещането за добре свършена работа.

Наздраве!

П.С. В заключение искаме да декларираме огромното си уважение към вестник Марица – медия, с която главния редактор и създател на първия спортен сайт под тепетата – PlovdivDerby.com е както емоционално, така и професионално свързан. В PlovdivDerby.com ще продължим да уважаваме както вестника, така и електронното му издание. Ще продължим да контактуваме, както на професионално, така и на приятелско ниво с всички наши колеги от тази медия. Сигурни сме, че нито собствениците, нито редакторите на изданието имат нещо против PlovdivDerby.com. Напротив, наскоро те показаха и доказаха точно обратното, за което сме им безкрайно благодарни.